De streek

Het zachte zeeklimaat en de uitgestrekte stranden nodigen uit tot ontspanning en watersport. De beschermde natuur, de pure schoonheid van de meren en de rijke flora en fauna maken van Lacanau Océan een van de bekendste badplaatsen in Aquitaine.

Lacanau, een levendige plaats die bekend staat om de surfsport, ontvangt elk jaar in de maand augustus het wereldkampioenschap surfen, de Lacanau Pro. Lacanau Océan beschikt over 15 kilometer zandstrand, met een boulevard en diverse bewaakte zandstrandjes.

Sport staat hier hoog in het vaandel en er worden allerlei sportieve activiteiten georganiseerd, zowel in zee als in de meren. Surfen, zeilen, fietsen en nog veel meer. Dankzij een groot netwerk met fietsroutes verdeeld over 100 kilometer en vele voetpaden door het bos kunt u de ongerepte en beschermde natuur ontdekken en de geur van dennenbomen, mos en champignons opsnuiven.

Lacanau is tevens een golfparadijs met maar liefst drie golfbanen.

In de omgeving van Lacanau – De stad Bordeaux die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, - de Dune du Pyla, het hoogste duin van Europa, - het Bassin d’Arcachon en de Cap Ferret, beroemd om zijn oesters, - de vuurtoren van Cordouan, historisch monument in Verdon sur Mer.